Centrum Handlowo-Rozrywkowe - Pasaż Grunwaldzki - Wrocław

Nowości

„Dynia, Hummus i Jagnięcina” w restauracjach Sphinx

Jesienno-zimowe smaki w restauracjach Sphinx to „Dynia, Hummus i Jagnięcina” - czwarte już w tym roku menu nowości inspirowanych kuchnią bliskowschodnią. Składa się na nie sześć dań stworzonych we współpracy z ekspertką kuchni libańskiej, Samar Khanafer.

Na przystawkę Sphinx proponuje zestaw czterech wypiekanych na miejscu libańskich chlebków: manouche z hummusem i pomidorkami koktajlowymi i lahmajoun z wołowiną doprawioną mieszanką siedmiu libańskich przypraw. Drugi starter to kibbeh - kulki z mięsa i kaszy bulgur ze szpinakowo-orzechowym nadzieniem, podawane z jogurtowo-miętowym dressingiem. Dla fanów zup Sphinx przygotował krem z dyni z soczewicą i harissą. Nowością są również burgery z jagnięciną lub z falafelem. Wśród innych dań mięsnych są wołowa kofta w pikantnym wydaniu i wołowy stek w harissie, podawany z zieloną fasolką, frytkami i sosem.

Więcej informacji na www.mamytensmak.pl


Powrót
Oceń nas